Menu

Infos

Shikoni qartë pa syze: Shumë i urojnë kësaj njëri-tjetrit për pak kohë- dhe njerëz largpamës. Përveç kësaj, jo vetëm për modën, në vend të kësaj edhe për arsye praktike: pa gota me mjegull në dimër ose me sauna, gjithashtu një fushë më e madhe pamjeje, për shembull kur vozitni.

Për më tepër, ky rrezik, kostot e një operacioni me lazer të syrit janë shmangur nga disa - dhe janë më shumë për lentet e kontaktit. “Pothuajse çdo ametropi mund të kompensohet me lentet e kontaktit - madje edhe largpamësi e lartë”, shpjegon Gerald Böhme, i cili është përgjegjës për lentet e kontaktit në shoqatën profesionale të këtyre okulistëve në Gjermani në Düsseldorf.

Kjo tingëllon e drejtpërdrejtë, shoqërohet me disa përpjekje të paktën në fillim: Në thelb, një optik mund të përkulë ndihmat vizuale që përputhen si okulisti. Sidoqoftë, vetëm ky profesionist mjekësor mund të thotë me mbrojtje, duke pasur parasysh që sytë janë të shëndetshëm dhe për këtë arsye nuk ka asgjë për të thënë kundër përdorimit të lenteve të kontaktit. Mund të duhen deri në dy orë që mjeku të bëjë rregullimin e parë.

Në thelb ekzistojnë dy lloje të lenteve: e butë dhe e qëndrueshme, të cilat shpesh cilësohen si të vështira. Sidoqoftë, kjo është e vjetëruar, shpjegon dhurimin e testit të mallrave me Berlinin, i cili së fundmi cili libër udhëzues “Shihni saktë” ka lëshuar, Kjo merret gjerësisht me korrigjime të ndryshme të vizionit. Kur prekni, ekziston akoma ndjenja e “dre i rritur” ose “butë”, por të dy llojet e produkteve përbëhen nga plastika të ndryshme sepse më herët ato gjithashtu kanë veti të ndryshme.

Cili tip vihet në pikëpyetje, varet nga njëra anë nga rezultati i këtij ekzaminimi të syrit. Ndër të tjera, shikimi përcaktohet, cila sipërfaqe korne e matur dhe kontrollohet kjo gjendje e këtij filmi lotësjellës. Nga ana tjetër, cilat kërkesa të atij personi luajnë një rol: Cili person dëshiron të vëzhgojë lentet çdo ditë nga ngritja në shtrat, ka nevojë për të tjerët se kushdo, që vetëm gjatë sportit ose, dëshiron të veshë shtatë ditët për të dalë dy herë.